forum.ruczaj.info

Pełna wersja: Świetlica dla dzieci
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam serdecznie wszystkich mieszkańców Ruczaju Smile

Chciałabym założyć firmę i w związku z tym mam pytanie do rodziców dzieci w wieku wczesnoszkolnym. Czy Waszym zdaniem na Ruczaju sprawdziłoby się miejsce na kształt świetlicy, alternatywne do świetlicy szkolnej, dla dzieci z klas I-III?

W miejscu tym byłaby wykwalifikowana kadra, małoliczna grupa dzieci, ciekawe zajęcia, różne wyjścia... Dzieci mogłyby przebywać tam przez kilka godzin po szkole, do powrotu rodziców z pracy.

Jeżeli uważacie, że jest to dobry pomysł (oczywiście przedstawiam go na razie w zarysie), mam dodatkowe pytanie - jaką kwotę miesięcznie bylibyście w stanie zapłacić za taką ofertę?

Będę wdzięczna za Wasze opinie Smile

Pozdrawiam, Agata.
Ja jestem chętna do pracy Wink w ogóle mam wykształcenie pedagogiczne więc jak ktoś potrzebuje przedszkolanki nauczycielki to ja jestem chętnaWink ciekawe tylko czy na świetlice byliby chętni bo czasami w szkołach oferują podobne usługi prawda? Smile ale życze powodzeniaSmile
A swoją drogą nie lepiej byłoby otworzyć przedszkole? pewnie wiecej godzin - większy zysk a z tego co wiem nadal na Ruczaju bardzo brakuje takich placówek...
Dzięki za odpowiedź Smile Myślałam, że rynek przedszkoli w okolicy jest już nasycony, więc to ciekawe, co piszesz. Na pewno wezmę to pod uwagę.

A co do mojego pomysłu - z tego, co się orientuję, świetlice szkolne są najczęściej przeludnione, pań jest mało, no i ich oferta nie zawsze jest zadowalająca. Dlatego chciałabym w takim miejscu zaoferować dziecku dużo uwagi, jakieś ciekawe zajęcia, ale też oczywiście pomoc w odrabianiu lekcji. Wydaje mi się, że taki sposób spędzania czasu byłby dla dziecka atrakcyjny i rozwijający - z jednej strony to nie przeładowana i nudna świetlica szkolna, z drugiej towarzystwo kolegów, którego dziecko jest pozbawione wtedy, gdy zajmuje się nim opiekunka.

Jestem bardzo ciekawa, co o tym myślą inni...
No ja jestem pewna co do tego, że przedszkole miałoby wzięcieWink jestem nianią i znam wielu rodziców którzy chetnie by dali maluchy do przedszkola ale są albo zaludnione albo nieciekawe...a z tego co mówisz to Twoja pasja i na pewno byłabyś kreatywna w tym co chcesz robić Smile No ale może faktycznie świetlica też byłaby fajna bo chyba tutaj nie ma nic w pobliżu Smile
Przekierowanie