Witam,
Czy ktos wie co to za akcja drogówki dzisiaj rano na rondzie grunwaldzkim była? Bodajże 3 radiowozy stały a policja zatrzymywała samochody jadące od Monte Cassino. W pierwszej chwili wydawało mi się, że się przyczaili na tych jadących pod prąd na Bułhaka i wpychających na strzałce na lewoskręt w stronę jubilata ale nie jestem pewien.
Ostatnio chyba mają tego typu akcje. Ja w poprzedni weekend złapałem mandat, co nie zdarzyło mi się chyba już z 7-8 lat

.
Nie jechałem niestety tamtędy

(08-04-2010 08:50)aybabtu napisał(a): [ -> ]jadących pod prąd na Bułhaka
A to Bułhaka jest jednokierunkowa? Często tamtędy wyjeżdżam i byłem przekonany, że tam jest ruch dwukierunkowy....
(11-04-2010 00:58)czester napisał(a): [ -> ] (08-04-2010 08:50)aybabtu napisał(a): [ -> ]jadących pod prąd na Bułhaka
A to Bułhaka jest jednokierunkowa? Często tamtędy wyjeżdżam i byłem przekonany, że tam jest ruch dwukierunkowy....
Troche źle sie wyraziłem, chodziło mi o tych (nie)licznych kierowców, którzy omijają korek jadąc pasem dla ruchu w kierunku przeciwnym
Tak się składa, że jechałem wtedy od Bułhaka w kierunku Dietla. Byłem lekko zaskoczony ponieważ policjant zwinął przedemną na Rondzie Grunwaldzkim busa. Zauważyłem, 3 radiowozy i operatora z kamerą po cywilnemu, który nagrywał zatrzymanie. Później uświadomiłem sobie, ze ten BUS wyprzedzał pasem dla ruchu przeciwnego na Bułhaka i obstawiam, że to było powodem jego zatrzymania. Często korzystam z u. Bułhaka i często dochodzi tam do takich omijających "wycieczek" niecierpliwych kierowców.
(16-04-2010 11:14)marok napisał(a): [ -> ]Zauważyłem, 3 radiowozy i operatora z kamerą po cywilnemu
No to już podejrzewam, dlaczego była cała akcja - TVP Kraków kręciła kolejny odcinek "Jedź bezpiecznie".
(27-04-2010 09:35)marok napisał(a): [ -> ] (17-04-2010 20:40)czester napisał(a): [ -> ]TVP Kraków kręciła kolejny odcinek "Jedź bezpiecznie".
No to wszystko jasne...
Link do nagrania TVP Kraków:
http://www.tvp.pl/krakow/motoryzacja/jed...za/1708184
Hehe koleś w chyba X5 zebrał 7 stów i 11 pkt i jeszcze płacze o najniższy wymiar kary

Ktoś liczył ile zarobili? Ciekawe jak to jest z mandatami ile % kwoty trafia do Policji.
jak to ile? 100%!
dlatego mam 2 niezaplacone mandaty ;D
Percus o czym ty tutaj piszesz?
Skoro otrzymałeś mandaty jak mówisz, to na kogo adresowany jest przelew?
Jacobowi chyba chodziło o to ile % kwoty z mandatu trafia do policji (na ich potrzeby), a ile np. do skarbu państwa.
Kilka dni temu zauważyłem kolejną akcję TVP Kraków i Policji na rondzie grunwaldzkim. Nie ukrywam, że akcje takie bardzo mnie cieszą, bo nie znoszę cwaniactwa drogowego. Poniżej link do programu. Najciekawsze jest tłumaczenie "ja pierwszy raz tak pojechałem"
http://www.tvp.pl/krakow/motoryzacja/jak...ac-mandatu