forum.ruczaj.info

Pełna wersja: Akcja na rondzie grunwaldzkim 8 kwietnia '10
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam,

Czy ktos wie co to za akcja drogówki dzisiaj rano na rondzie grunwaldzkim była? Bodajże 3 radiowozy stały a policja zatrzymywała samochody jadące od Monte Cassino. W pierwszej chwili wydawało mi się, że się przyczaili na tych jadących pod prąd na Bułhaka i wpychających na strzałce na lewoskręt w stronę jubilata ale nie jestem pewien.
Ostatnio chyba mają tego typu akcje. Ja w poprzedni weekend złapałem mandat, co nie zdarzyło mi się chyba już z 7-8 lat Sad.
Nie jechałem niestety tamtędy Sad
(08-04-2010 08:50)aybabtu napisał(a): [ -> ]jadących pod prąd na Bułhaka
A to Bułhaka jest jednokierunkowa? Często tamtędy wyjeżdżam i byłem przekonany, że tam jest ruch dwukierunkowy....
(11-04-2010 00:58)czester napisał(a): [ -> ]
(08-04-2010 08:50)aybabtu napisał(a): [ -> ]jadących pod prąd na Bułhaka
A to Bułhaka jest jednokierunkowa? Często tamtędy wyjeżdżam i byłem przekonany, że tam jest ruch dwukierunkowy....

Troche źle sie wyraziłem, chodziło mi o tych (nie)licznych kierowców, którzy omijają korek jadąc pasem dla ruchu w kierunku przeciwnym
Tak się składa, że jechałem wtedy od Bułhaka w kierunku Dietla. Byłem lekko zaskoczony ponieważ policjant zwinął przedemną na Rondzie Grunwaldzkim busa. Zauważyłem, 3 radiowozy i operatora z kamerą po cywilnemu, który nagrywał zatrzymanie. Później uświadomiłem sobie, ze ten BUS wyprzedzał pasem dla ruchu przeciwnego na Bułhaka i obstawiam, że to było powodem jego zatrzymania. Często korzystam z u. Bułhaka i często dochodzi tam do takich omijających "wycieczek" niecierpliwych kierowców.
(16-04-2010 11:14)marok napisał(a): [ -> ]Zauważyłem, 3 radiowozy i operatora z kamerą po cywilnemu

No to już podejrzewam, dlaczego była cała akcja - TVP Kraków kręciła kolejny odcinek "Jedź bezpiecznie".
(17-04-2010 20:40)czester napisał(a): [ -> ]TVP Kraków kręciła kolejny odcinek "Jedź bezpiecznie".

No to wszystko jasne...
Link do nagrania TVP Kraków:
http://www.tvp.pl/krakow/motoryzacja/jed...za/1708184
(27-04-2010 09:35)marok napisał(a): [ -> ]
(17-04-2010 20:40)czester napisał(a): [ -> ]TVP Kraków kręciła kolejny odcinek "Jedź bezpiecznie".

No to wszystko jasne...
Link do nagrania TVP Kraków:
http://www.tvp.pl/krakow/motoryzacja/jed...za/1708184

Hehe koleś w chyba X5 zebrał 7 stów i 11 pkt i jeszcze płacze o najniższy wymiar kary Smile
Ktoś liczył ile zarobili? Ciekawe jak to jest z mandatami ile % kwoty trafia do Policji.
jak to ile? 100%!
dlatego mam 2 niezaplacone mandaty ;D
Percus o czym ty tutaj piszesz?
Skoro otrzymałeś mandaty jak mówisz, to na kogo adresowany jest przelew?
Jacobowi chyba chodziło o to ile % kwoty z mandatu trafia do policji (na ich potrzeby), a ile np. do skarbu państwa.
Dokładnie.
Kilka dni temu zauważyłem kolejną akcję TVP Kraków i Policji na rondzie grunwaldzkim. Nie ukrywam, że akcje takie bardzo mnie cieszą, bo nie znoszę cwaniactwa drogowego. Poniżej link do programu. Najciekawsze jest tłumaczenie "ja pierwszy raz tak pojechałem" Big Grin

http://www.tvp.pl/krakow/motoryzacja/jak...ac-mandatu
Stron: 1 2
Przekierowanie