forum.ruczaj.info

Pełna wersja: Co oglądacie?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Co oglądacie?
Postanowiłęm założyć nowy temacik. Na co warto iść do kina, a może wypożyczyć na DVD czy obejrzeć w TV.

Zaczynam od siebie, ostatnio oglądam masę seriali. Wciągneło mnie jakieś dwa lata temu "Prison break" i "Lost" - czyli dwa klasyki. Prison się już skończył, a Lostów ma być jeszcze jeden sezon. Póki co, moim faworytem jest "Dexter" - serial o psychopatycznym mordercy, który zabija ludzi kierując się swoim instynktem zabójcy. Swoje ofiary dobiera jednak bardzo starannie wg. kodeksu, który wpoił mu jego ojciec - policjant. Zabija mianowicie tylko i wyłącznie zabójców, którzy nie poszli do więzienia, bądź z niego już wyszli. Dla mnie to serial perełka.

Drugim moim faworytem jest "24 godziny" - czyli sensacja o agencji CTU zajmującej się walką z terroryzmem. Ciekawie rozwiązany jest czas przekazu akcji. Wszystko dzieje się w czasie rzeczywistym. Każdy sezon składa się z 24 odcinkó, kte stanowią jedną dobę. Każdy odcinek to jedna godzina z życia Jacka Bauera - agenta specjalnego, w którego wcielił się Kiefer Sutherland.

Ostatnio poszukuję czegoś nowego, ale ani "Prisoner" ani wielce zapowidany "V" nie zrobiły na mnie wrażenia. Może wy coś polecicie?
Powiem krótko... Dr House Smile
"Californication" ;-) - David Duchovny to bardzo niedoceniany aktor, do którego już chyba na stałe przypięto łatkę z napisem "Mulder".

Nie pogardzę też "South park" - klasyka!
Z sensacyjnych doskonały był "The Shields"
"24 godziny" rzeczywiście dobry!
Z polskich lubię "Detektywów" i "W11" - bardziej przez to że są swojskie klimaty. Widzieliście odcinki gdzie kręcili u nas? ;-)
z racji moich studiów, o tkórych nie będę się tutaj za bardzo rozpisywać, i mojej miłości do seriali moge kilka polecić Smile
1. Przede wszystkim "Grey's Anatomy"
2. "Six Feet Under" dla ludzi lubiących czarny humor Smile chyba najlepszy jaki kiedkolwiek widziałam
3. "Scrubs" świetna komedia
4. Faktycznie "Dexter" też się zalicza do mojej listy najlepszych Smile
5. "Doctor Who" dla fanów science-fiction
6. "Lost" - nowy sezon już od lutego!
7. "Pushing Daisies" - świetne!
8. "Glee" dla fanów musicali
9. "Weeds" w sumie nie jakiś szczególny ale wciąga, na bieżąco oglądałam wszystkie odcinki
10. "Eli Stone" był naprawdę zabawny Smile

to chyba wystarczy... każdy lubi co innego. ja nigdy Prison Breaka nie znosiłam, podobnie Housa. Przereklamowane i tyle. Ale i tak są przykładem na to jakim fenomenem jest serial amerykański / angielski. Smile
Możesz napisać coś więcej o tym "Six feet under" i "Scrubs"? Rozglądam się za czymśnowym do oglądania i czuję, że mogłyby mi pasować.
Też jestem ciekaw tego "Six feet under".
"Six Feet Under" vel. "Sześć stóp pod ziemią" - większość może kojarzyć pod tym tytułem. To praktycznie rzecz biorąc dramatyczny serial z elementami komedii. Bo w sumie jak inaczej można opisać życie rodziny mieszkającej w domu w któym równocześnie ojciec prowadzi zakład pogrzebowy. Każdy odcinek zaczyna się od kolejnej sekcji i pogrzebu innych zmarłych ludzi, którzy tak jakby "uczestniczą" w życiu rodziny Fisherów i ich przyjaciół. Pierwszy odcinek trzeba przeciągnąć, ale co kolejne są coraz lepsze. Nie umiem opowiadac o serialach. Ale umiem polecić Smile http://www.filmweb.pl/f89546/Sze%C5%9B%C...C4%85,2001

"Scrubs" natomiast opowiada o młodych amerykańskich lekarzach. Krótkie 20paro minutowe odcinki to ogromna dawka smiechu, kpiny i mieszkanka niesamowitych kreacji postaci! http://www.filmweb.pl/f133968/Ho%C5%BCy+doktorzy,2001
"Ghost in the Shell"- najlepsza manga jaką widziałem.
Mangi nie lubię za bardzo. Zacząłem oglądać "V" - dośc cierkawe, chociaż bez rewelacji. Słyszałem, że mają go zdjąć z anteny, bo oglądalność mniejsza niż zakładano. Dzisiaj ciężko zrobić dobry serial. Kilka produkcji postawiło poprzeczkę naprawdę wysoko w swoich klasach (sensacji, komedii itp.).

Jolkah - może się skuszę na ten "Six Feet Under", filmów o lekarzach nie lubię jakoś.
"V" rzeczywiście fajne. Ile jest odcinków? Bo ja znalazłem zaledwie 4...
"The shield" - bardzo dobra sensacja!
serial "Dexter" (nie mylić z bajką) - świetny , polecam.
Czy serial "Fringe" ktoś może oglądał? Szukam czegoś w zamian za "X-files"
Nowa "Nikita" jest niezła - fajna kobitka ją gra. :-) Obejrzałem dwa odcinki i jestem "na tak". Wink
Stron: 1 2
Przekierowanie