01-07-2010, 17:26
Stron: 1 2
03-07-2010, 10:43
To byłoby z pewnością ciekawe doświadczenie 

04-07-2010, 11:58
(01-07-2010 17:26)bronka napisał(a): [ -> ]No to może zaproś ich do swojej piwnicy albo niech sobie nocują Twojej na klatce schodowej.
Jakos nie widze korelacji miedzy otwartymi smietnikami a nocowaniem bezdomnych w piwnicach. Widac ze warszaffska moda na grodzenie, zamykanie gdzie i czego sie tylko da, na dobre gościć zaczyna w krakowskim krajobrazie.
05-07-2010, 11:02
(01-07-2010 17:26)bronka napisał(a): [ -> ]No to może zaproś ich do swojej piwnicy albo niech sobie nocują Twojej na klatce schodowej.
Widziałaś ty tutaj piwnice bo ja nie.
05-07-2010, 11:16
(03-01-2010 19:04)panther napisał(a): [ -> ]Na efekty "genialnego" pomysłu długo czekać nie trzeba było. Mieszkańcy zostawiają śmieci pod drzwiami, ewentualnie wrzucają je górą. O ile wzrost pozwala im/nam zlokalizować znajdujący się w środku kontener...
Tęskno mi za tym "bałaganem", który robili kloszardzi.
jak komuś tęskno to można zaradzić.....
(05-07-2010 11:02)Jacob napisał(a): [ -> ](01-07-2010 17:26)bronka napisał(a): [ -> ]No to może zaproś ich do swojej piwnicy albo niech sobie nocują Twojej na klatce schodowej.
Widziałaś ty tutaj piwnice bo ja nie.
A wiesz, że widziałam - w niektórych blokach wyobraź sobie są, można je też wynając lub kupić - bo jak się okazało leżą odłogiem.
25-07-2010, 21:20
pomysł jest beznadziejny!!!!!!!!!niech każdy z was postawi się w sytuacji tych bezdomnych ludzi, którzy szukają jedzenia, sama byłam świadkiem jak człowiek mnie prosił o JEDZENIE!i je wziął, a nie o grosz, jak to zwykle robią pijaki.
Myśle, że właściciele naszego osedla chcą się pozbyć bezdomnych, bo sami maja za dużo kasy i chcą standard osiedla dopasowac do siebie. szkoda tylko, ze ten standard sie ostatnio psuje chociazby w sklepie spożywczym..
ale wracając do śmietników, to życze wszystkim, którym się ten pomysł podoba, żeby sie kiedys znaleźli w sytuacji ludzi szukających nierzadko jedzenia dla rodziny, a którym teraz administracja to utrudniła, przynajmniej na naszym osiedlu.
Myśle, że właściciele naszego osedla chcą się pozbyć bezdomnych, bo sami maja za dużo kasy i chcą standard osiedla dopasowac do siebie. szkoda tylko, ze ten standard sie ostatnio psuje chociazby w sklepie spożywczym..
ale wracając do śmietników, to życze wszystkim, którym się ten pomysł podoba, żeby sie kiedys znaleźli w sytuacji ludzi szukających nierzadko jedzenia dla rodziny, a którym teraz administracja to utrudniła, przynajmniej na naszym osiedlu.
Stron: 1 2