forum.ruczaj.info

Pełna wersja: Lewiatan
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Czy tylko ja mam odczucia, że ten sklep zszedł na psy?

Od dawna nie widziałam, żeby były otwarte wszystkie kasy, nawet jeśli kolejki są kilometrowe. Wędlin i mięsa już o dawna nie kupuję w lewiatanie, bo mi sie słabo robi, jak widzę ogon ludzi i ślamazarne sprzedawczynie.
Do tego zrobiło się jakoś tak niemiło, jakby to był dawny sklep społem i panie ekspedientki robiły łaskę, że w ogóle pozwalają klientowi wejść do sklepu. Nie mówiąc już o tym, że dwie godziny przed zamknięciem dosłownie żyją, tym, że kończy się szychta i nie mają wydać, jakby już policzyły kasy...
Raz mąż poleciał do sklepu 15 minut przed zamknięciem, zastał opuszczone kraty i na pytanie o to czy może wejść usłyszał: "nie, spieprzaj pan" :|

Nie mówiąc już o tym, że ceny są wyższe niż w najdroższych sklepach w Kraku...

A może wszystko jest super, tylko ja się czepiam ? A może jednak ktoś ma podobne odczucia ?

Czytałam gdzieś, że ludzie narzekają na Carrefoura, który jest na europejskim. Byłam tam i w porównaniu z lewiatanem jest lepszy...
Jezeli każą spieprzać, ceny najwyższe, to po prostu bojkotuj Smile
aybabtu napisał(a):Jezeli każą spieprzać, ceny najwyższe, to po prostu bojkotuj Smile

Tak właśnie robię :> Kiedyś robiłam tam większość zakupów, teraz idę, gdy nie mam innego wyjścia, a to bardzo rzadko się zdarza :> Czekam tylko aż otworzą w pobliżu jakiś nowy sklep, bo powoli zaczyna być potrzebny.
W jednym z watków ktoś pisał, ze Kaufland ma powstać na Ruczaju.
A w kwestii zakupów zawsze pozostają sklepy nieco od nas oddalone lub zakupy internetowe Smile.
Ruczajek napisał(a):zakupy internetowe Smile.

Dokładnie... do mnie zakupy zwykle jadą z drugiego końca Krakowa i jeszcze trochę a zupełnie przestanę wychodzić z domu, ale co tam Wink
heh Lidl jest jeszcze ;-) niedaleko lewiatana 'Lidl jest tani"
Acha, tylko ja mówię o tym lewiatanie przy Raciborskiej. Stamtąd do Lidla jest większy kawałek...
marzena napisał(a):Acha, tylko ja mówię o tym lewiatanie przy Raciborskiej. Stamtąd do Lidla jest większy kawałek...

To zostaje mrówka przy szuwarowej o.O
aybabtu napisał(a):
marzena napisał(a):Acha, tylko ja mówię o tym lewiatanie przy Raciborskiej. Stamtąd do Lidla jest większy kawałek...

To zostaje mrówka przy szuwarowej o.O

Mam klaustrofobię Wink
Jedyny plus Lewatywy to mozliwosc platnosci karta i na tym plusy tego sklepu sie koncza. Do okola jest naprawde wiele ciekawych malych punktow, a jesli masz klaus... to proponuje zakopianke bedz tescia na kapelance

Pozdro
E tam, wielkich sklepów też nie lubię Tongue Ja chyba w ogóle nie lubię łażenia do sklepu, dlatego tak marudzę Wink Alma mi pozostaje...
Alma ma fajny klimat i szeroki asortyment (podobnie jak Bomi w Solvay Park), ale ceny nie są najlepsze.

Na temat Lewiatana przy Kobierzyńskiej wolę się nie wypowiadać (podejrzewam, że w tym na Raciborskiej jest podobnie), ceny z kosmosu, w dodatku większość towarów nie leży na swoim miejscu i poznanie ich ceny nie należy do łatwych czynności, w dodatku na 3 kasy jest jeden działający (i to nie zawsze) terminal kart płatniczych więc panie biegają z naszą kartą po sklepie. Nic dobrego o tym sklepie powiedzieć nie mogę.
Pisząc o sklepach nieco od nas oddalonych miałem własnie na myśli Almę, a o zakupach internetowych alma24.pl Smile.
Dwa razy w tygodniu wyjazd do Galerii Kazimierz na zakupy zupenie wystarcza.
Z codziennych rzeczy poozostaje tylko chleb, a ten kupuje w zdrowej żywności na Miłkowskiego.
Jeśli o ceny chodzi, to alma24 może tania nie jest, ale lewiatan droższy.
Jazda co jakiś czas do galerii i szwędanie się z koszem przez pół dnia wśród tłumów... niecierpię szczerze powiedziawszy. alma24 mi dużo bardziej odpowiada, tylko zwykle o czymś zapomnę i i tak musze do lewiatana (tam mam najbliżej) lecieć po jakąś pierołę, wystać się tam przy kasie itd itp...
mam podobne odczucie odnośnie Lewiatana w Pasażu - wieczne kolejki i maksymalnie dwie osoby przy kasie (niestety najczęsciej jedna)... do tego często mają towary z krótkim terminem ważności - pamietajcie aby sprawdzać szczególnie nabiał!
Stron: 1 2 3
Przekierowanie