forum.ruczaj.info

Pełna wersja: Przebudowa Grota roweckiego - Ekrany ??
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, mam pytanie - czy wraz z przebudową Ulicy Grota Roweckiego do 4 pasów , planowana jest budowa Ekranów akustycznych przy tej drodze ??
Hałas samochodów non - stop w dzień i w nocy jest męczacy zwłaszcza w lecie gdzie nie da się nie otwierać okien.
Pozdrawiam
Dokładnie, nie da się spokojnie wyspać bo warkot samochodów jest ogromny - nie wspominając już o karetkach, które nawet w nocy gdy jest pusta droga wyją niemiłosiernie wybudzając mieszkańców nawet z "niedzwiedziego snu"
Żadne informacje od jednostek koordynujących na temat rozbudowy ul. Grota-Roweckiego do mnie nie dotarły, także trudno mi się wypowiadać czy planowane są także ekrany. Na razie na temat remontu-rozbudowy wiadomo tyle, że ma się kiedys odbyć. Trudno na tym etapie wyrokować o ekranach.
Swoją drogą montaż ekranów pochłaniających dźwięk ma oprócz plusów także minusy, jak choćby trudności w poruszaniu się tylko przez wyznaczone wejścia itp, o dewastacji i mniejszej widoczności zachęcajacej do czynów niedozwolonych nie wspominając.
Jeśli pojawią się konretne plany i wstępne koncepcje, na pewno trzeba będzie to tego wątku powrócić i ewentualnie, gdyby się nie pojawił sam, zawnioskować o taką instalację.
No tak z przebudwą pewnie jeszcze troche lat zejdzie - ale jak sie już myśl pojawi to trzeba będzie pikietować intensywnie bo hałas rośnie. A nie dość, że ulica głośna to dzwony kośćioła także o 7:00 biją niemiłosiernie - może też by się jakaś pikieta przydała Smile
Przekierowanie