forum.ruczaj.info

Pełna wersja: Ulica Ruczaj
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Ostatnio, z uwagi na poranne korki na Kobierzyńskiej, jeżdżę czasami objazdem właśnie przez ulicę Ruczaj.
Niestety ulica ta jest na tyle wąska, że nie mieszczą się obok siebie 2 samochody. Pozostaje więc korzystanie z mocna dziurawego pobocza Sad.

Dodatkowo brzegiem drogi chodzą dzieci, co w połaczeniu ze słabą jakościa drogi, dziurawym poboczem, wąską jezdnia itp. jest mało bezpieczne.

Prosze o informacje jakie sa plany wobec tejże ulicy. Czy możemy spodziewać się jakiegoś remontu lub zwiekszenia bezpieczeństwa zarówno pojazdów jak i pieszych?
Witam,
w sprawie ulicy Ruczaj mam dobre wieści.
Podjęliśmy uchwałę o wyremontowaniu ulicy Ruczaj. W 2008 roku ma zostać przygotowana koncepcja i cała niezbędna dokumentacja techniczna. W 2009 roku natomiast nastąpi realizacja.
Proces ten jest dlatego tak wydłużony w czasie, gdyż Rada Dzielnicy dysponuje środkami finansowymi, które są tzw. kroplą w morzu potrzeb, więc często inwestycje tego typu muszą być dzielone na etapy. W budżecie Dzielnicy na 2008 rok przeznaczono pieniądze na koncepcję, projekt i pozostałą dokumentację techniczną.
Planowana realizacja w 2009 roku, a tymczasm od wczoraj ulica Ruczaj jest zamknięta Sad.
Czy ktoś wie dlaczego? I do kiedy?
Zamknięta jest ulica Turonia.
Szedłem dzisiaj tamtędy - kopali jakiś dół na środku skrzyżowania z ul. Turonia.

Nie zmienia to faktu, że ul. Ruczaj jest nieprzejezdna w tym momencie.
Szanowni Państwo!
Niedawno byłem w KZK na prezentacji wstepnego projektu przebudowy ulicy Ruczaj. Wszystko wskazuje na to, iż ta ulica będzie wyglądała właśnie tak jak na tym projekcie i że będziemy mogli ruszyć z realizacją w roku 2009. Jeśli ktoś z Państwa byłby zainteresowany obejrzeniem go zapraszam na mój czerwcowy dyżur do Zespołu Szkół Ogólnokształcących Integracyjnych nr 2, przy ul. Lipińskiego 2 (sala muzyczna) 26.06.2008 godz. 19:00-20:00.
Widziałem, że przez ostatnie dni łatali dziury na tejże ulicy i już sie przestraszyłem, że tak będzie wyglądał obiecany remont / przebudowa Smile.
Na te czas pozostaje jednak poczekać do 2009 roku.
Panie Mateuszu!

Czy jest jakas szansa żeby zobaczyć wspominany przez Pana projekt w sieci? Ewentualnie- czy mógłby Pan pokazać go znów na dyżurze? (Jeśli tak to kiedy?)
Witam,
tak, oczywiście, że będzie można obejrzeć projekt na moim dyżurze. Jednak muszę od października zmienić dzień i porę dyżuru. Nie wiem jeszcze który to będzie dzień i jaka godzina. Musze w tej sprawie skonsultować się z Dyrekcją szkoły przy ul. Lipińskiego 2. Jeśli będę znał już termin odpowiadający zarówno mnie jak i szkole poinformuję Państwa o nim. A wtedy zapraszam na dyżur w celu obejrzenia projektu.
Jeśli natomiast chodzi o wersję w sieci... mam wątpliwości czy takowa istnieje. Ja w każdym razie o takiej nic nie wiem.
Szanowni Państwo,
w dalszym ciągu nie mogę ustalić nowego terminu dyżurów w Zespole Szkół Ogólnokształcących Integracyjnych nr 2 przy ul. Lipińskiego 2.
Wobec tego zapraszam Państwa do zapoznania się z planem przebudowy ulicy Ruczaj (która na marginesie, jest zagrożona w budżecie miasta na 2009 rok) do siedziby Rady Dzielnicy przy ul. Praskiej 52. Zostawię ten projekt w biurze i w każdym momencie w godzinach otwarcia biura będą Państwo mogli ten plan obejrzeć.
Panie Mateuszu, jako że mamy już 2009 rok chciałbym wrócić do tematu remontu ulicy Ruczaj.
W grudniu pisał Pan, że inwestycja jest zagrożona. Czy zatem remont się odbędzie w najbliższym czasie?
Niestety, wszystko wskazuje na to, że ulica ruczaj na dłuższy czas opuściła budżet miasta. W dokumencie na rok 2009 są też wpisy proponowanych kwot na dokończenie w latach następnych (2010, i 2011) ale w żadnej z tych rubryk dla ulicy Ruczaj nie ma wpisów. Jedynie w tym roku przeznaczono w sumie około 100 000 PLn ale to wystarczy zapewne tylko na uregulowania własności oraz pozwolenia na budowę itp. Łopaty najprawdopodobniej nie wbiją.
Przekierowanie