Drogie panie!!
Jeśli wracacie same z imprez, pracy, ze spotkania nocą, to zamówcie sobie taksówkę albo nie wracajcie same. Koleżanka miała nieciekawą przygodę. Wracała z imprezy i jakiś dresiarz próbował ją zaatkować na Ruczaju, ale na szczęście dobiegła do swojego bloku. Podobno jakąś kobiete zaatakował nożem, tyle że dzieła nie zaczął bo przeszkodził mu pies właścicielki.
Rysopis typa podany przez koleżankę: facet koło 30stki, szara bluza, zakapturzony ze słuchawkami w uszach, wysoki ok 185cm wzrostu, dobrze zbudowany.
Uważajcie na siebie!
jeżyk, rozumiem, ze sprawa zgłoszona na policję, bo jeśli na naszej dzielnicy grasuje przestępca z bronią w ręku, to już poważna sprawa.
Oraz - warto ją nagłośnić!
No pięknie :/ chyba założe osobny wątek że szukam ochroniarza! tanio!

Koleżanka niestety nie zgłosiła tej sprawy, stwierdzając, że policja nie pomoże. :/
o tej Pani którą zaatakował nożem z psiurem też słyszałam że nie zgłosiła. No to pięknie a było względnie spokojnie pomijając latającą szybę tydzien temu w moim bloku grrrrrrrrrrrr
a gdzie to się wszystko odbywało? w jakich rejonach Ruczaju?
no pięknie, zgłaszajcie takie rzeczy na policję!!! nawet jeśli nie znajdą gościa to mają już jakiś obraz sytuacji na Ruczaju, moze bedą wysyłać patrole częsciej w te rejony. Jeśli każdy tak myśli w tej dzielnicy miasta, to boję się tutaj mieszkać...mam wrażenie że każdy myśli o swoim czubku nosa, i nie mowię tylko o tej sprawie, wydaje mi się, że mieszkają tutaj ludzie, ktorym generalnie nic się nie chce, których nic nie łączy, sa tutaj prawdopodobnie na chwilę i nie mają zamiaru w nic się angażować. Moje wrażenie niestety się potwierdza, nie tylko po tym że takich spraw nie zgłasza się na policję. Podam kolejny przykład, u mnie w bloku jakaś babka zatrzasnęla się w windzie, przechodziła masa osób i nikt sie nie zainteresował że winda nie działa i jest włączony alarm...usłyszałam wyjącą windę kiedy wychodziłam z domu i nie zastanawialam się ani minuty, zeby zaalarmowac odpowiednią osobę, w przeciwnym razie przerazona kobieta siedzialaby w windzie nieco dłużej...
Koleżanka szła od przystanku Torfowa. "Dupek" może być w każdym innym miejscu, nietylko w okolicach pasażu ruczaj. Jeśli kamerki na ulicach są aktywne, to można gościa wychwycić. Namawiam koleżankę, żeby zgłosiła sprawę na policji, ale niestety bez skutku.
jeszcze lepeij...na moim przystanku łazi ten gość buuuuuuuuuuu

pieknie strach z pracy wracac :/ w ogóle na tym naszym osiedlu robi się groźnie :/
to co napisała Kasandra to święta prawda niestety!! zaczynając od zaparkowanych na chodnikach samochodach tak że matki z dzicinkami w wozkach maja nie lada problem żeby przejść ja sama często gęsto muszę korzystać z drogi aniżeli z chodnika rozumiem nie ma miejsc parkingowych ale szanujmy się na wzajem, poprzez studentów (nie chciałabym generalizować ale w większości przypadków tak jest) którzy mają za nic to że cisza nocna zaczyna się o 22 i ludzie albo mają małe dzieci albo rano muszą wstać do pracy balują do godzin wczesno porannych światek piątek czy niedziela do latających szyb w blokach i idiotów którzy dla sportu atakują ludzi. A muszę powiedzieć że ja prorokuje że będzie za kilka lat tutaj na osiedlu naprawdę kiepsko te wszystkie małe dzieci kiedyś dorosną i jeśli będą miały takie poszanowanie do osób troszkę od nich starszych jak Ci młodzi ludzie którzy zaczynają przesiadywać koło stadniny to będzie kiepsko. to moje czarno widztwo nawet mnie przeraża kurde....
a co do kamer to przecież ktoś chyba siedzi i ogląda co się dzieje, tym ludziom się za to płaci czy Oni nie powinni reagować ttak samo ?
(10-10-2011 11:19)gosia84krk napisał(a): [ -> ]"to co napisała Kasandra to święta prawda niestety!! zaczynając od zaparkowanych na chodnikach samochodach tak że matki z dzicinkami w wozkach maja nie lada problem żeby przejść ja sama często gęsto muszę korzystać z drogi aniżeli z chodnika rozumiem nie ma miejsc parkingowych ale szanujmy się na wzajem, poprzez studentów (nie chciałabym generalizować ale w większości przypadków tak jest) którzy mają za nic to że cisza nocna zaczyna się o 22 i ludzie albo mają małe dzieci albo rano muszą wstać do pracy balują do godzin wczesno porannych światek piątek czy niedziela do latających szyb w blokach i idiotów którzy dla sportu atakują ludzi. A muszę powiedzieć że ja prorokuje że będzie za kilka lat tutaj na osiedlu naprawdę kiepsko te wszystkie małe dzieci kiedyś dorosną i jeśli będą miały takie poszanowanie do osób troszkę od nich starszych jak Ci młodzi ludzie którzy zaczynają przesiadywać koło stadniny to będzie kiepsko. to moje czarno widztwo nawet mnie przeraża kurde...."
Macie rację, też tak uważam, za jakieś 10 lat na pewno się stąd zmywam. A propos samochodów zastawiających przejście, zastanawiam się nad użyciem tego: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=1852205726.
a co do kamer to przecież ktoś chyba siedzi i ogląda co się dzieje, tym ludziom się za to płaci czy Oni nie powinni reagować ttak samo ?
bartek_k jak ktoś ( a tym ktosiem jest osoba, która musiała długo zdrapywać Twoją naklejkę) Ciebie przyłapie z tymi naklejkami, to nie licz na kulturalne zachowanie ze strony "niewłaściwego parkowacza". Chyba, że będziesz miał przy sobie żywe poparcie ze strony sąsiadów.
Co do reakcji ludzi, to chyba każdy się boi sam odezwać, bo się boi, że będzie wyśmiany, albo będą mu dokuczali. W dzisiejszych realiach polskich mam wrażenie, że z ofiar robi się przestepców. :/
(12-10-2011 21:28)jeżyk napisał(a): [ -> ]to chyba każdy się boi sam odezwać, bo się boi, że będzie wyśmiany, albo będą mu dokuczali. W dzisiejszych realiach polskich mam wrażenie, że z ofiar robi się przestepców. :/
i to jest najstraszniejsze!!
Radni zapraszają mieszkanki Dębnik na "Bezpłatny Kurs Samoobrony".
Zajęcia odbywać się będą w dniach 17-28 października 2011 r.
w Zespole Szkół Ogólnokształcących Integracyjnych nr 2 przy ul. Lipińskiego 2.
Były jeszcze wolne miejsca - tel. 012-267-03-03 (pod tym telefonem można uzyskać informacje)